« Back to all speakers

Edina Gábor & Dr Vince Székely

A speciális coach kompetenciák körének meghatározása

In Hungarian only

Session on Thursday, Jul 7th, 16:50
» Where on timetable

Bio

Edina Gábor coaching pszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus, tréner. A munkahelyi egészségfejlesztés komplex megközelítésében nélkülözhetetlen szerepe van a coachingnak, mind a vezetők, mind a beosztottak, mind a vállalat fejlődésének támogatásában. Részt vett az egészségfejlesztési kompetenciák európai megalkotásában. Most a tudományosan megalapozott coaching kompetenciák kidolgozásához szeretne hozzájárulni.

Dr Vince Székely coaching pszichológus, aki gyakorló vezetői coach, kiképző és coach szupervízor, az MPT Coaching Pszichológiai Szekció és a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület vezetője. E szervezetek küldetésével összahangban fontosnak érzi a tudományosan bizonyított coaching elterjesztését Magyarországon. Kutatási területe a coaching kapcsolat és a mentális komplexitás szerepe a vezetésben és a coachingban.

Session

A pszichológia, a coaching és coaching pszichológia számos ponton találkozik, mindegyik céljai között szerepel az szbjektív jóllét és az eredményesség fejlesztése. Számos próbálkozás született eddig, arra, hogy az ügyfélkör, illetve a beavatkozási témák, célok alapján különítsük el ezeket a szakmákat. A gyakorlatban a gyakorló szakemberek feladata, hogy felismerjék a kompetenciahatáraikat és erről az ügyfeleiket is pontosan tájékoztassák. Ezért nagyon fontos megismerni, hogy milyen kompetencia-konstruktumokat alakítottak ki magukban e szakemberek.

A Kelly féle szerep-repertoár teszt (REP) segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen kompetenciákat tulajdonítanak a szakemberek a saját és a társ-szakmák, kompetens és inkompetens képviselőinek. A kvalitatív kutatás eredményeként leírjuk az adott szakterületek implicit kompetenciamodelljét, amelyet összevetünk a hivatalos kompetenciamodellekkel: az európai pszichológus munkakörben szükséges alap- és meta-kompetenciákkal, az egészségfejlesztési kompetenciakerettel, valamint a nemzetközi szakirodalomban elfogadott coach és coaching pszichológus kompetenciákkal.

Shopping Cart

Your shopping cart is empty
Visit the shop

   EMCCouncil on Twitter EMCCouncil on Facebook EMCCouncil on Linkedin