« Back to all speakers

Dr Olga Kiss & Anna Gácsi & Gabriella Peuker & József Pletser

Agilitás a coachingban

In Hungarian only

Session on Friday, Jul 8th, 10:25
» Where on timetable

Bio

Dr Olga Kiss Amellett, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa vagyok, executive és life coachként dolgozom. Mindig szerettem egyszerre mozogni humán és reál területen, összekapcsolva ezeket a gazdasági gondolkodással. Kutatásaim és intellektuális kalandozásaim révén sokféle tudásterület gondolkodásmódját megismerhettem. Az Agile számomra arról szól, hogyan lehet a változásból a legtöbbet kihozni.

Kiss Olga, PhD
Amellett, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa vagyok, executive és life coachként dolgozom.
Mindig szerettem egyszerre mozogni humán és reál területen, összekapcsolva ezeket a gazdasági gondolkodással. Kutatásaim és intellektuális kalandozásaim révén sokféle tudásterület gondolkodásmódját megismerhettem. Az Agile számomra arról szól, hogyan lehet a változásból a legtöbbet kihozni.

Gácsi Anna. Tréner-tanácsadóként (Sämling), és (team)coachként (Grow, Legacy) dolgozom a Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft-nél 2007 óta.
Egyéni és csoportos fejlesztéssel, HR folyamatok és rendszerek monitoringjával és fejlesztésével foglalkozom, fiatalokat mentorálok. Munkáimban legfontosabb fókuszom az ügyfelek változó, stresszterhelt környezetben való eredményes működésének és fejlődésének támogatása.

Gabriella Peuker 2006-óta foglalkozom projektvezetőként szervezetfejlesztési és képzési projektekkel, jelenleg HR tanácsadóként, szervezetfejlesztőként, trénerként, (team)coachként dolgozom. Tagja vagyok a magyarországi EMCC egyesületének és a PMI Budapesti tagozatának. A projektszervezetek és projekt teamek humán fejlesztése, a projektvezetés emberi oldala, az agilis csapatok és szervezetek szoft, akár speciális HR támogatása az egyik legfőbb érdeklődési területem.

Pletser József 2011 óta foglalkozom az agilitással az Ericssonnál szoftverfejlesztőként, majd Scrum Masterként, és legújabban szervezeti Agile Coachként. A coaching mellett tréningeket tartok, belsős coachként működök, szakmai közösségeket vezetek és támogatom az innovációt hackatonok szervezésével. Olyan katalizátorként igyekszem működni, amitől a cég és az emberek is kihozhatják a legtöbbet magukból.”

Session

A rugalmasság, a változásokra való gyors reagálóképesség esszenciális a mai változékony, bizonytalan, komplex és félreérthető – VUCA – világunkban. Az Agilis szoftverfejlesztés olyan filozófiát, szemléletmódot és technikákat dolgozott ki, mely e gyorsan változó körülmények között is képes az ügyfélnek kiemelkedően magas értéket nyújtani. Kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogyan alkalmazhatjuk az ott megszerzett tapasztalatokat a coachingjaink és saját fejlesztési folyamataink során. Olyan elemeket kerestünk, amelyek tanulságosak lehetnek másoknak is, és továbbadhatóak hasznosítható megoldásként coachoknak és vezetőknek egyaránt.

Elsőként azokat a technikákat kerestük, amelyek személyes fejlesztési folyamatban is alkalmazhatóak. Világossá vált, hogy pusztán a technikák révén nem válik sem egy személy, sem egy szervezet agilisabbá. Egy szervezetben elengedhetetlen a a módszertan bevezetéséhez kapcsolódva a szervezeti kultúra átalakítása. Az egyéni fejlesztés esetében hasonló a helyzet: csak akkor tudunk agilis technikákból profitálni, ha már elsajátítottuk a fejlődés szemléletet, ha már agilisak vagyunk. Amikor megvan a szemlélet, a technikák valóban segíthetenek egyéni és csoportos/szervezeti projektjeink menedzselésében.

Shopping Cart

Your shopping cart is empty
Visit the shop

   EMCCouncil on Twitter EMCCouncil on Facebook EMCCouncil on Linkedin